Vakıf Başkanının Mesajı

Altınoluk Çağdaş Eğitim Vakfı

İlköğretim Kurumları

Sevgili Öğrenciler, Değerli Velilerimiz;

Bir ulusun geleceğinin güvencesi; en önemli dinamik gücü hiç kuşkusuz o ülkenin gençleridir.Gençlik ülkenin geleceğinin güvencesidir. Gençlerden beklenen kendisinin ve ülkesinin geleceğini kurma yolunda daha güzel bir dünyada yaşayabilmek işlevini gerçekleştirmektir. Bu ise ancak iyi bir eğitimle olur. Eğitim kurumlarının geleceğimizde önemli bir yeri vardır. Kurtuluş savaşının ardından büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk eğitim alanında devrimler başlatmıştır. O biliyordu ki medeni ulusların düzeyine çıkmanın tek yolu başta eğitimde devrim ile olacaktı. Ne yazık ki onun başlattığı devrimler ölümünden sonra kesintilere uğradı. Özellikle aydınlanma yolunda Anadolu’da çok büyük bir çığır açan köy enstitülülerinin kapatılması ile birlikte eğitim sistemimiz her geçen gün bozulmaya başlamıştır. Ne yazık ki bugün ülkemiz eğitimi alt yapısıyla ve sosyal üst yapısıyla hiç de iyi bir durumda değildi.

İşte bu nedenle 1997 yılında 24 gönüllü bir araya gelerek, çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları için Altınoluk Çağdaş Eğitim Vakfı’nı kurduk. Aynı yıl ilköğretim kurumlarımızı açarak öğrenime başladık. Geçtiğimiz 18 yıl içerisinde her yıl güçlenerek, hatalarımızdan arınarak ve kendimizi yenileyerek, oldukça yol aldık. Bugün İlköğretim kurumlarımız ilçe ve il düzeyinde birincilikler alarak başarıdan başarıya koşmaktadır. Bu nedenle ALÇEV hepimizin gururu olmuştur.

Çağdaş, iyi eğitim almış birden fazla dil bilen, düşünen, okuyan, sorgulayan, analiz yapabilen bilimsel projeler üreten, insan ve değer sevgisini içselleştiren “Yurtta barış dünyada barış”,” Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir” ilkelerini benimseyen ve çağdaş modern dünyaya ayak uydurabilen özgür bilim adamları yetiştirmeyi amaçlayan bir kurumuz. Hiçbir ticari ve siyasi amaç gütmeyen çağdaş, demokratik bir vakıfız.

Başta 24 Kurucu arkadaşımızın ve yöre halkının maddi ve manevi destekleriyle okulumuzu inşa ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hakkın rahmetine kavuşanları rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Bugün okul binamız çağdaş ülkelerin ölçülerine uygun mükemmel sayılabilecek fiziki koşullara sahiptir. Yenilenen eğitim teknolojisini yakından takip ediyoruz. Konferans salonumuz, yenilenen laboratuvarlarımız, bahçe düzenimiz, kapalı spor salonumuz, kütüphanemiz, akıllı tahtalarımız deneyimli ve dinamik eğitim kadromuzla her geçen gün başarı çıtamızı yükselterek yolumuza devam ediyoruz. Öncelikle personelimiz ve eğitim kadromuz titizlikle araştırılarak seçilmiştir. Her biri kendi alanında başarılı, çok yönlü, deneyimli, bilgili, çağdaş teknolojiyi kullanabilen, hoşgörülü, en üst seviyede insan sevgisine ulaşmış kişilerden oluşmaktadır. Rehberlik servisimiz mükemmel çalışmaktadır. Sosyal faaliyetlerimiz en üst seviyededir. ALÇEV kendini geliştiren ve yenileyen kadrosuyla, akademik anlamda sınavla öğrenci almaya hazırlanan bir kurumdur. Amacımız bölgede değil ülkede en üst seviyeye çıkmaktır. Bu nedenle geleceğe güvenle bakıyoruz.

Değerli Velilerimiz!

Vakıf olarak gelirimizin her kuruşunu gelişen eğitim teknolojisine yatırıyoruz. Çevremizdeki okulları tarayarak, zeki, başarılı öğrencileri saptıyor, imkânlarımız ölçüsünde yoksul ve başarılı öğrencileri burslu okutuyoruz. İmkânlarımız el verdiğinde daha çok burslu öğrenci okutulmasını amaçlıyoruz.

Sevgili Öğrenciler!

Sizlerde daha çok çalışarak başarılı olarak zengin yoksul ayrımı yapmadan vakfımızın burslu öğrencisi olmaya hak kazanabilirsiniz. Böylece; daha şimdiden ailenizin bütçesine katkı sunma imkânına sahip olursunuz. Bu konuda arkadaşlarınızla aranızda tatlı bir başarı yarışı olacaktır. Daha çok çalışarak hem ailenizin bütçesine katkı sunmanızı böylece geleceğe daha güvenle bakmanızı diliyorum.

İnanıyorum ki; ileride ülkemizin nadide bilim adamları, idarecileri ve sanatçıları ALÇEV ailesinden sizler olacaksınız. Ve bizim gururumuz olacaksınız.Vakıf olarak yakın gelecekte lisemizi ve üniversitemizi kurmayı hedefliyoruz. Dileğimiz odur ki bizlerden sonra bu vakıf’a sizler sahip çıkacaksınız ve vakfımız sonsuza kadar yaşayacaktır.

Sevgili Gençler, Değerli Velilerimiz!

Altınoluk Çağdaş Eğitim Vakfı kurucu üyesi, yöneticisi olmaktan gurur duyuyorum. Ne mutlu bizlere ki ALÇEV ailesinin bir üyesiyiz. Ne mutlu sizlere ki bu ailenin birer fertlerisiniz.

Her şey daha güzel bir dünyada barış ve kardeşlik ortamında yaşamak için, tüm çabanız çağdaş dünyaya ayak uydurabilen özgür bilim adamları yetiştirebilmek içindir.

Unutmayın ki bu ülkeyi gelecekte sizler yöneteceksiniz.

Ne Mutlu Bize!

Saygılarımla