Altınoluk Çağdaş Eğitim Vakfı

İlköğretim Kurumları

1997

Okulumuz 17 Eylül 1997 tarihinde, 70 öğrenci ile mülkiye Altınoluk Belediyesi’ne ait olan bir binada “Özel ALÇEV MESA İLKÖĞRETİM OKULU” adı ile eğitim – öğretime başlamış ve 5 Ekim 2007 tarihine kadar bu binada eğitim – öğretimini sürdürmüştür.Açıldığı yıl sadece ana sınıfından 5. sınıfa kadar öğrenci alınmıştır.

2000-2001

Her yıl bir üst sınıf açılmış ve okulumuz ilk mezunlarını 2000 – 2001 eğitim – öğretim yılında vermiştir.11 Ocak 2001 tarihinde, Edremitli ERTÜR ailesi vakfımıza 2652 metrekarelik bir arsa bağışlamıştır.

2002

ERTÜR ailesinin bağışladığı arsa üzerine 29 Mart 2002 tarihinde temel atılarak inşaata başlanmıştır.Balıkesir’de yaşayan emekli öğretmenler Kadriye – Mustafa Kemal Gürel ailesinin katkılarıyla inşaat belli bir seviyeye ulaşmıştır.

2007

İnşaatın bir an önce tamamlanması amacıyla 2007 yılının başlarında “Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği” kurulmuştur.Derneğin öncülüğünde, başta Altınoluk halkı olmak üzere yardımseverlerin maddi, manevi katkılarıyla inşaat kısa sürede bitirilmiştir.8 Ekim 2007 tarihinde “Özel Altınoluk Çağdaş Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu” adı ile halen kullanılan binada eğitim – öğretime başlanmıştır.

2012

30 Mart 2012 tarihli 28261 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6287 sayılı “İlköğretim ve Eğitim kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair” kanun gereğince 4+4+4 uygulamasına geçilmiştir.

2013

2012 – 2013 eğitim – öğretim yılından itibaren binanın 1. katı “Özel Altınoluk Çağdaş Eğitim Vakfı İlkokulu”, 2. katı da “Özel Altınoluk Çağdaş Eğitim Vakfı Ortaokulu” olarak eğitim – öğretimini sürdürmektedir.

20 Senelik Tecrübe

0% Başarı
0 Öğrenci
0 Mezun
0 Senelik Tecrübe
0 Mutlu İnsan
Mahmut Öztürk

Vakıf Başkanı

Sevgili Öğrenciler, Değerli velilerimiz;

Bir ulusun geleceğinin güvencesi; en önemli dinamik gücü hiç kuşkusuz o ülkenin gençleridir.Gençlik ülkenin geleceğinin güvencesidir. Gençlerden beklenen kendisinin ve ülkesinin geleceğini kurma yolunda daha güzel bir dünyada yaşayabilmek işlevini gerçekleştirmektir. Bu ise ancak iyi bir eğitimle olur. Eğitim kurumlarının geleceğimizde önemli bir yeri vardır. Kurtuluş savaşının ardından büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk eğitim alanında devrimler başlatmıştır. O biliyordu ki medeni ulusların düzeyine çıkmanın tek yolu başta eğitimde devrim ile olacaktı. Ne yazık ki onun başlattığı devrimler ölümünden sonra kesintilere uğradı. Özellikle aydınlanma yolunda Anadolu’da çok büyük bir çığır açan köy enstitülülerinin kapatılması ile birlikte eğitim sistemimiz her geçen gün bozulmaya başlamıştır. Ne yazık ki bugün ülkemiz eğitimi alt yapısıyla ve sosyal üst yapısıyla hiç de iyi bir durumda değildi. Devamını oku